Leta i den här bloggen

tisdag 24 september 2024

HUGG UPP DEM!

Nu tar jag bladet från miunnen. Hugg upp de industritrålare som ödelagt och fortsätter ödelägga Östersjön. Staten/staterna får helt enkelt lösa in dem och sedan hugga upp dem. Spelar ingen roll vad det kostar, det är - i kombination med ett evigt förbud mot sådant fiske - den enda möjligheten att rädda vårt innanhav. OCH GÖR DET NU, I MORGON ÄR DET FÖR SENT!

Det enkla sambandet mellan det vettlösa rovfiske våra politiker tillåtit och tillåter visas lättbegripligt i nedanstående film från Deep Sea Reporter, så lättbegripligt att till och med politiker borde kunna begripa det. Om de sedan har stake nog att samla sig till något vettigt beslut är en annan femma (och där är jag inte optimistisk).



Krönika: "Fiskepolitiken - ett katastrofalt misslyckande" - Deep Sea Reporter
 

2 kommentarer:

  1. All form av stordrift visar sig gång på gång vara skit. Ja förutom för några få personer som blir väldigt rika så dom kan köpa ännu fler lobbyister och politiker.

    Sett till hur få personer som fiskeindustrin faktiskt sätter i arbete så är det ett skämt att den får hållas.

    SvaraRadera
  2. Problemet för politikerna är att de målat in sig i ett hörn. Istället för att redovisa och ta ansvar för sitt vanstyre hopps de att majoriteten av väljarna inte ska förstå hur illa det är innan fiskdiskarna i butikerna är tomma. Det är väl främst bristen på surströmming som sticker i ögonen. Att de svenska vattnen är utfiskade märks ju inte för medelkonsumenten när han fortfarande kan köpa torsk och fiskpinnar.

    SvaraRadera