Leta i den här bloggen

lördag 28 september 2024

HUGG UPP DEM! 2

Att de sk industritrålarna som fiskar ut Östersjön och våra hav bör, och det med det snaraste eller omedelbart, huggas upp har jag redan skrivit. Men det finns fler idiotiska företeelser man borde behandla på samma sätt. Till exempel de stora kryssningsfartyg som är en av massturismens mer extrema yttringar.

Till ingen som helst nytta förorenar de haven och släpper ut tonvis med växthusgaser för att frakta turister - som bor "all inclusive" på fartyget - från hamn till hamn där de sedan lallar runt utan att ens i beaktansvärd mån gynna det lokala näringslivet. I städer som Venedig, Amsterdam och Barcelona har man reagerat mot eländet och själv mår jag illa när jag, från min mors balkong i Visby, kan beskåda fenomenet. Där har idioterna som styr och ställer investerat skattemedel i en stor kaj enkom för kryssningsfartygen...

Nej, en får inte vara blöt int´, det är bara att bunta ihop dem och slå ihjäl dem! Eller åtminstone sluta med dumheterna. Varför tillåts så mycket idioti? Varför insåg inte de som bestämmer redan på sjuttiotalet - oljekrisen - att man borde förbjuda eller straffbeskatta onödigt bensinslukande bilar? Istället har vi idag en vagnpark av tvåtons SUV-monster med motorer på hundratals hästkrafter där det, rent logistiskt, skulle ha fungerat precis lika bra med fordon på 650 kilo och med kanske 50 hästar.

Om Hitler finns inte mycket gott att säga men med sin folkvagn var han inte helt fel ute. Tänk om bilindustrin fortsatt att utveckla det konceptet. Då hade vi idag haft mindre klimat- och miljöproblem och billiga bilar med rena bensinmotorer som var betydligt mer klimat- och miljövänliga än Tesla och alla tunga, eldrivna och svindyra elbilar som politikerna idag, tydligen, anser vara lösningen. Men sådan är kapitalismen och den - kärleken till pengar - är, har jag läst någonstans, roten till allt ont. Vilket magnifikt underbetyg åt våra beslutsfattare att Hitler - världshistoriens värste och mest avskydde politiker - för mer än åttio år sedan, var mer på rätt spår än vad de varit och är...

Vad man borde göra med våra folkvalda vill jag inte skriva. Men man får inte vara blödig... Fast så är de ju det här med källsorteringen och vad man ska göra med avfallet.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar