Leta i den här bloggen

söndag 7 april 2024

Enochtjugofem

25-öringarna är ett minne blott, för att inte tala om 10-, 5-, 2- och 1-öringarna. Faktum är att det inte längre finns några öringar i bemärkelsen giltiga mynt och förresten är det rätt skralt även med havsöring. Men 1 kr och 25 öre är vad en plast/nylonöverdragen wiretafs för spinnfiske efter gädda kostar. Fyra tafsar för en femma. Åtminstone på DollarStore och om tafsen är av Fladen Fishings fabrikat och man köper den i ett 72-pack - med tafsar i längderna 15, 20 och 30 cm - för 90 kr. Enkronan är fortfarande giltigt betalningsmedel men den ryker nog snart den också.














Tafsarna, som anges hålla för 10 kg, är svarta och försedda med ett lekande i den ena änden och ett beteslås i den andra. Jag har inte testat draghållfastheten men den stämmer säkert. Den uppenbarligen svagaste länken är beteslåset så själv brukar jag knipsa av det och istället fästa tafsen i den fjäderring som nästan alla drag är försedda med. 

Visst det finns starkare tafsar men behöver man det? Och jag litar mer på Fladens wire än på nylon- eller FC-lina i en gäddkäft, den saken är helt klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar