Leta i den här bloggen

fredag 10 maj 2024

fruugo.com 4

 

Inte heller i går hände någonting. Jag börjar så smått ruttna på det hela och på fruugo.

Vad som hittills hänt är att jag i början av april, via fruugo.com, beställde och, via paypal, betalade för några haspelrullar. Via fruugo fick jag bekräftelser på att beställningarna mottagits, att betalning mottagits och sedan att rullarna skickats. Dessa senare sk fraktbekräftelser har jag kopierat in nedan.

Någon närmare information om hur leverans till mig skulle ske har inte lämnats, dvs jag har inte fått besked om det är PostNord, DHL, Schenker, Early Bird, Foodora eller någon kinesisk operatör som skulle lämna paketen vid min dörr eller var jag skulle avhämta dem. Ingen avisering om leverans har skett vare sig via mail, SMS eller till min brevlåda. När jag beställt varor från utlandet av/via andra än fruugo.com så har jag regelmässigt fått besked om vilket företag som skulle leverera paketen till mig och alltid aviserats om leveranserna. 

Den (kinesiska) spårningstjänst till vilken hänvisas i fraktbekräftelserna (ej kopierat nedan) är i bästa fall värdelös eller i sämsta fall rent skoj. Den enda information jag kunnat få fram är att mina försändelser är inlagda i systemet men hur det gått med frakten och var paketen finns går inte att få fram. 

När jag på trustpilot gav fruugo.com noll stjärnor och kort redogjorde för varför fick jag, den 6 ds, detta mail från deras customer care:

Stephanie R (Fruugo.com)

6 May 2024, 09:30 BST

Hallå,
Tack för din recension.
Jag är mycket ledsen att höra att detta inte har tagits emot, men jag tittar mer än gärna på detta åt dig.
För att jag ska kunna hjälpa dig vidare behöver jag bara få lite mer information från dig själv.
Vänligen kan du bekräfta den fullständiga leveransadress som användes för denna beställning inklusive postnummer?
Jag ser fram emot att höra från dig.
Vänliga Hälsningar,
Stephanie

Fruugo Customer Care


Stephanie - om hon nu är en person eller en bot - fick naturligtvis min adress med vändande e-post (samtidigt som jag noterade det märkliga i denna förfrågan då de ju redan inte bara fått adressen såväl som min mailadress och mitt telefonnummer, utan också lovat att skicka rullarna dit så min bullshitvarnare började nu blinka orange).

När jag reklamerat den andra uteblivna leveransen fick jag ett meddelande i vilket krävdes att jag skulle skriva under en affidavit (sic) och bifogades en handling i vilken jag försäkrade att jag inte fått grejorna mm och även att jag kollat med mitt lokala postkontor att de inte ligger kvar där. Meddelandet är intaget här nedan.







När jag försökte svara på meddelandet ovan genom ett mail i vilket jag ställde den i mitt tycke berättigade och relevanta frågan om det skulle förstås så, att det var PostNord som anlitats för befordran av paketet inom Sverige fick jag det här svaret:

Hello

You have sent an e-mail to an unmonitored mailbox and will not be read.
Please visit our website at https://www.fruugo.com to view details on how to contact us.

Kind Regards

Fruugo.com


Tydligen har fruugo olika rutiner för sin hantering av reklamationer eftersom jag i ett fall av utebliven leverans blev kontaktad av Stephanie och i ett annat fick det citerade standardmeddelandet. Dessvärre lutar det nog åt att det blir ytterligare reklamationer i veckan som kommer så snart lär jag väl veta mer än jag vill om den saken.

Stephanie har i alla fall inte besvarat det mail jag skickade den 7 ds med en vänlig förfrågan om hur hennes försök att "hjälpa mig" fortskred. Jag skickar henne, hur som helst, en länk till det här blogginlägget.


Jag har dessvärre börjat misstänka att såväl mina paket (om de någonsin funnits) är kvar i Kina. Där mina pengar är... Jag hoppas att fruugo inom de allra närmsta dagarna ska kunna skingra denna misstanke. I början av nästa vecka passerar sista leveransdatum för ytterligare några beställningar. Har jag inte då fått mina rullar eller något rimligt besked lär jag ge upp hoppet om att fruugo och deras customer care kommer att "hjälpa" mig och får väl då ta mig en funderare på hur jag ska hantera situationen.


De sk fraktbekräftelserna:


Fruugo

Hej Herman,

BästsäljandeTopmärkenHjälpMitt kontoReaSök

Fraktbekräftelse

Vi är glada att bekräfta att följande vara/varor från din Fruugo order 143911287 har skickats av Shenyangaojiashangmaoyouxiangongsi från Kina. Din order är på väg och kan inte längre ändras.

Expressfrakt gäller för denna order om inte produktsidan skrivit något annorlunda, vänligen se dina estimerade leveransdatum nedan.

Om du har beställt från mer än en återförsäljare kommer du få separata notifikationer om leverans.

Beräknad leverans: Mon 15 April - Thu 02 May 2024

Vänligen notera att ovan estimerade försändelsedatum är exklusive eventuella helgdagar.

Fraktat från Kina av Shenyangaojiashangmaoyouxiangongsi

Lurekiller spinnrulle för jigging, saltist Cw3000- Cw10000, med legeringsspole, 35 kg dragkraft, 10bb, tillverkad i Japan

Colour: CW4000 with S spool Type 10

2 × 469,00 kr



Fruugo

Hej Herman,

BästsäljandeTopmärkenHjälpMitt kontoReaSök

Fraktbekräftelse

Vi är glada att bekräfta att följande vara/varor från din Fruugo order 145732351 har skickats av Blueberry Universe från Kina. Din order är på väg och kan inte längre ändras.

Standardfrakt gäller för denna order om inte produktsidan skrivit något annorlunda, vänligen se dina estimerade leveransdatum nedan.

Om du har beställt från mer än en återförsäljare kommer du få separata notifikationer om leverans.

Beräknad leverans: Thu 25 April - Thu 02 May 2024

Vänligen notera att ovan estimerade försändelsedatum är exklusive eventuella helgdagar.

Fraktat från Kina av Blueberry Universe

Lurekiller spinnrulle för jigging, saltist Cw3000- Cw10000, med legeringsspole, 35 kg dragkraft, 10bb, tillverkad i Japan

1 × 429,00 kr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar