Leta i den här bloggen

söndag 24 mars 2024

Ögonlösa bananvobblare

 

I ett nyligen publicerat inlägg om ögon på beten påstod jag att jag inte äger några vobblare utan sådana. Ögon, alltså. Men det var förstås fel. På bilden ovan syns två blinda vobblare* - överst en Flatfish i lagom storlek för gäddfiske och under den en Kwikfish i UL-storlek - som båda, använda under rätt förhållanden, är mycket effektiva. Alldeles bortsett från att jag inte riktigt begriper var man skulle placera ögonen om man ville förse vobblarna med sådana så kan jag, baserat på mina erfarenheter, inte föreställa mig att det skulle innebära någon förbättring.

Inte heller mina övriga vobblare av banantyp - OK Doke och Heddon Tadpole -har ögon. Vilken, om någon, slutsats man ska dra av detta är oklart men aggressivt vibrerande bananvobblare är bland de mest dödliga beten som finns för ytligt sommarfiske.


*Jag har definitivt ruttnat på inblandningen av engelska i sportfiskesvenskan. Även om låneordet wobbler kan sägas ha vunnit burskap i vårt språk så kommer jag i fortsättningen att försöka använda det svenska vobblare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar