Leta i den här bloggen

fredag 10 mars 2023

Snösmocka

 

Det är så j*vla typiskt! Nu, när man genomlidit ännu en vinter och dagsljuset äntligen börjat återvända och man så smått börjat spana efter tussilago och planera långa fiskedagar så kom den. Snösmockan. 

Jag älskar Sverige och jag vill verkligen leva och dö i Norden, men snö hatar jag med en glöd som borde smälta den. I alla fall just nu. 

Nu ligger det plötsligt en halvmeter snö på de stränder och klippor från vilka jag brukar fiska och som väderprognoserna ser ut kommer detta vita elände den kommande veckan att ömsom tina och ömsom frysa till och förvandlas till is. Is hatar jag också, i alla fall att ha under fötterna när jag klättrar på klippor intill iskallt vatten. I en gin & tonic är den OK. Det blir nog bara brasfiske den kommande helgen.

2 kommentarer:

  1. Nuvarande status i Göteborg: snö och is med regn på det. Det blir inget annat än fiske i fantasin de kommande dagarna.

    SvaraRadera
  2. Det är samma elände här i Norrtälje och de närmaste dagarna är det lovat regniga dagar och kalla nätter så till helgen lär väl såväl trottoarer som stränder vara glaserade med is...

    SvaraRadera