Leta i den här bloggen

tisdag 3 juli 2018

Leta själv!

Folk är så otåliga nuförtiden. Även de som inte har någon bokstavsdiagnos tycks överlag sakna tålamod. Att ha långtråkigt och att vänta är konster på utdöende. Allt genast tycks vara dagens lösen.


Flisan


Att fiska framgångsrikt handlar till stor del om att hitta fisken. Det är egentligen självklart. Världens bästa drag måste, för att producera hugg, befinna sig inom räckhåll för en hungrig fisk.

Mitt fiske går mindre ut på att dra upp fisk än att få vistas ute i vackra omgivningar. Därför fiskar jag rätt ofta på ställen där utsikterna till fångst är tveksamma men där jag trivs. Av delvis samma skäl fiskar jag hellre från land än från båt.


Vitvär


Men för de flesta är det där med att få fisk viktigt. Riktigt varför är jag inte klar över eftersom de oftast släpper tillbaka den fisk de fångar. Viktigare tycks vara att få med fångsten på bild eller videoklipp som sedan kan läggas ut till allmänt beskådande.

Själv tycker jag att en stor del av tjusningen med fisket är att hitta och lära sig nya fiskeställen. Många av mina fisketurer har mer bestått i bilkörningen och att promenera runt i jakten på en nytt, lovande, plats där jag kan fiska. Visst tar jag ibland emot tips från andra fiskare men på det stora hela vill jag leta själv.


Sysneudd


Lika litet som de tolererar att det går några timmar utan napp ids många av dagens fiskare lägga ner tid på att själva söka fiskeställen. De vill ha GPS-koordinaterna till sk hot spots. Detta har lett till att vissa ställen blivit sönderfiskade. Det har gått så långt att många framgångsrika fiskare konsekvent vägrar uppge var de gjort fina fångster. De avstår från anmälningar till Storfiskregistret eller mörkar fångstplatsen. 


Skatudden


Det har gått så långt att många inte ens vill visa bilder av vilka den exakta fångstplatsen kan utrönas. Det är trist att det har blivit så. Vi är ett (fortfarande) glest befolkat land med en enormt lång kust, otaliga sjöar och vattendrag som håller fisk. Det måste rimligen finnas många heta platser som är oupptäckta. Det är bara att ge sig ut och leta. Jag menar, kan folk lalla runt och leta pokemonfigurer (som ju inte ens finns på riktigt) så borde de väl kunna leta efter något som verkligen är mödan värt att hitta?

Själv fortsätter jag mitt sökande och jag envisas med att i bild visa många av mina favoritställen. Däremot är jag sparsam med att lägga ut bilder av fångad fisk...

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Började med att jag läste ditt inlägg på forumet du blivit avstäng från och hamnade här sen. Och sen kände igen mig på dina inlägg här på din blogg. Får knappt någon fisk... och tålamod tycker jag att jag har, försökt i 3år nu och inte fått runt 10 abbotar och 3 gäddor. Lagt av ett par gånger men kommit tillbaka med ny mod och utrustning men med samma gammla resultat, ingen fisk. Något gör jag helt fel? Kan man få följa med o fiska med dig någon gång? Apanmonkey@hotmail.com kan du nå mig på.

    SvaraRadera