Leta i den här bloggen

söndag 8 december 2019

Håll din Mitchell smord!

Det här lilla häftet vet jag inte om det följde med rullen (Mitchell 300), om det såldes separat eller både och. Hur som helst står detatt häftet kostar 20 cent vilket talar för att det åtminstone kunde köpas separat. Utgivare är Charles Garcia & Co, Inc som hade den amerikanska mitchellagenturen när det begav sig. 
Vikten av att hålla rullen smord betonas. För weekendfiskaren räcker det, enligt Garcia, med en snabbsmörjning en gång i kvartalet och en fullståndig rengöring och rundsmörjning en gång om året. Undrar just om någon av alla de Mitchell 300 som lämnat den franska fabriken verkligen vårdats SÅ ömt... Eftersom åtskilliga gamla mitchell jag renoverat varit proppfulla av gammalt fett så antar jag att ägarna nöjt sig med att med jämna mellanrum trycka in litet fett genom smörjporten men hoppat över den årliga servicen.

2 kommentarer:

  1. Bra anvisning. Kan rekommendera att göra rent med något annat än koltetraklorid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ofta kommer man tillräckligt långt med en trasa och en gammal tandborste. Är det fett och smuts som etsat sig fast kan diskmedelslösning hjälpa och som en sista utväg får man ta till starkare lösningsmedel som kemiskt ren bensin eller fotogen. Bensin är bra om kullager ska avfettas.

      Radera