Leta i den här bloggen

tisdag 18 september 2018

Självuppfyllande profetior

Havsöringen kommer in mot kusten först när vattentemperaturen gått ned till x grader. Man ska söka havsöringen över y-bottnar. Den är mest aktiv vid z-tiden på dagen och helst ska det blåsa pålandsvind.


För varmt i vattnet, fel vind, fel sorts botten och fel tid på dygnet. Joel fick ingen fisk. Det hasde han säkert inte fått heller om han gjort något annat än att fiska denna fantastiskt fina dag, men nu hade han i alla fall chansen. Tar man chansen tillräckligt ofta så får man till sist fisk, även om förhålladena är fel. Sitter man hemma får man inget även om förhållandena är perfekta. Svårare än så är det inte. Den som har en krok i vattnet har alltid störst chans.


Följer man de ovan angivna sanningarna så kommer man alltid att fånga sina kustöringar i vatten som är x grader eller kallare, över y-bottnar, vid z-tiden på dagen och i pålandsvind. Med den erfarenheten i ryggen kan man sedan med auktoritet lära andra aspirerande havsöringfiskare att de ska vänta tills vattentemperaturen nått x-strecket, fiska över y-bottnar och helst vid z-tiden på dagen och i pålandsvind.

Och visst, man kan fånga en eller annan havsöring på det viset också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar