Leta i den här bloggen

söndag 23 september 2018

Söndagsfiske

Fiskebryggan?


Ett fiskekort för Bodasjön, Prässebo, inhandlades via nätet (smidigt!) men när jag kom dit var den sk fiskebryggan (om det nu var den som är fiskebryggan för någon skylt som utvisade förhållandet fanns inte) var inte åtkomlig. I vart fall inte utan ett risktagande jag inte var benägen att utsätta mig för. Kanske är det Knud man ska skylla på eller så är det något/någon annan/annat. Det blåste för övrigt rätt bra där och någon annan åtkomlig fiskeplats kunde jag inte se så jag letade rätt på en liten vik vid sjöns utlopp som passligt nog låg på läsidan.
Det var inte mycket man kom åt från land där heller och trångt och grunt var det också. Som gjort för UL, med andra ord. Jag knöt en bit tafsmaterial (Sandertress) på min 0,18-lina och hängde på en Savage Gear Micro Spoon (2a med enkelkrok) i koppar. Det lilla draget, som väger knappt två gram, kastade tillräckligt långt i mitt lilla fiskevatten och att det går ytligt var en avgjord fördel.
En fin gädda på dryga kilot knäppte mitt lilla drag och bjöd på en intressant fight innan jag kunde håva, kroka av och släppa den åter.


Allt man behöver, strängt taget.


Om jag bara fick ha en utrustning så blev det nog ett UL-spö med rulle. Med en sådan kan kan alltid, överallt, hitta något roligt fiske och en halvmetersgädda blir plötsligt inte bara en slips, slemgurka , snipa eller vad de "moderna" gäddfiskarna nu använder för nedsättande epitet på de fiskar som inte förmår böja deras -200gspön, utan en värdig motståndare.

1 kommentar:

  1. Gratulerar till helgens upplevelser och gäddan! Själv så fick jag som familjefar tillbringa denna vackra söndag på Motalas köpcentrum! Ångest och ryggvärk. Må väl.... Håkan

    SvaraRadera