Leta i den här bloggen

onsdag 19 september 2018

300AMitchell höll ut till -77 med sin gamla trotjänare 300 men sedan tvangs man följa med strömmen eller kanske i kölvattnet efter Daiwas silverserie. Så Mitchell släppte en rulle baserad på den gamla 300 men med utanpåliggande spole (900) och gav 300 en ansiktslyftning och lade ett A till modellbeteckningen. 300A, således.
Rullhuset fick en röd packning som skulle göra det vattentätt. Nu hade väl i och för sig ingen haft några egentliga problem med att vatten trängde in men det var ju för all del ett försäljningsargument och fungerar säkert så länge packningen är hel. 
Rullarna med utanpåliggande spole hade ju information om linkapacitet mm på spolens fläns. För att efterlikna detta (?) försåg Mitchell rotorkåpan på 300A med en röd dekal som såg fin ut när rullen låg i kartong men på alla rullar som använts lossnar och ser allmänt trasig och billig ut. Tar man bort den finns ett spår i vilket den ska sitta. Synd på en i övrigt fin rulle. Det märks att vi nu kommit in i den tid då marknadsföringsavdelningen har mer att säga till om än ingenjörerna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar