Leta i den här bloggen

lördag 12 juni 2021

Succé!

I går genomförde Håkan och jag vad som kom att bli det första bompasset i vår sommarlandlaxkampanj. Det är helt i sin ordning, för vi hade oddsen mot oss. För det första är det ett svårt fiske vi gett oss in på, för det andra är Vättern ett stort och för oss obekant vatten, för det tredje är vi definitiva nybörjare på laxmete, för det...

Kort sagt så upplevde vi inte denna initiala motgång som nedslående eller, strängt taget, ens som en motgång. Mätt efter den måttstock som är eller i vart fall borde vara den enda relevanta för oss nöjesfiskare, nämligen den glädje vårt fiske skänkte oss, vill jag snarare påstå att dagen var en smärre succé.














Vi hittade en vettig plats att fiska från, något som inte är snutet ur näsan längs den bråddjupa  klippkusten på Vätterns östgötasida och när vi var på hemväg recognoscerade vi en ytterligare intressant möjlighet.

Att vi löst löjfrågan har jag redan rapporterat och nu har vi även hittat ett - som vi tror - bra sätt att tackla dessa känsliga beten. I vart fall höll mitt första agn för två timmars fiske och kanske ett dussin kast. 

Eftersom det här var ett första försiktigt försök fiskade vi med bara ett spö var. Då och då stack vi emellan med litet spinnfiske.

Om själva fisket är annars inte mycket att säga. Vi betade av olika djup från 3 till 15 meter och tittade på våra flöten.













Kaffet och piptobaken var, liksom sällskapet, goda. Och så hade vi tur med vädret och en bra mycket angenämare tillvaro på vår klipphylla än vad vi skulle ha haft en kall decemberdag (och jag hart hört att man kan bli utan fisk även då...).

När vi gör vårt nästa försök är inte bestämt, men fler försök blir det, den saken är

klar. Kanske lyckas vi rentav fånga en lax. Eller röding. Och vem vet? Kanhända blir vi så bitna av detta fiske att vi, trots allt, biter ihop och ger oss på den bistrare vintervarianten? Men det finns så oerhört många fisken som lockar och som ska hinnas med. Så mycket fiske, så litet tid... Och vi håller fortfarande tummarna för att gränsen till Norge ska öppnas för oss i sommar så att vi kan fiska där i augusti. Men skulle så inte bli fallet finns ju Vättern.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar