Leta i den här bloggen

onsdag 23 juni 2021

Dubbla enkelkrokar

Den här wobblern tror (eller i alla fall hoppas) jag på! Rapala Saltwater X-Rap Twitchin´ Minnow. Den är skedlös, långsamt sjunkande och avsedd att fiskas hem i små ryck med spötoppen som får wobblern att röra sig i ett oregelbundet zick-zack-mönster.



















Vikten är 26 gram och längden 12 cm. Den är relativt långkastande (inte som en kustwobbler typ Gladsax men längre än en traditionell wobbler med haksked). Framförallt gillar jag att wobblern levereras med två rejäla enkelkrokar.

Jag tänker använda wobblern vid mitt kustfiske efter havsöring men även när jag fiskar gädda från land. Den lär också få hänga med vid kommande norge- och västkustresor och skulle jag ge mig på vinterfisket efter lax från klipporna längs Vättern så ska jag ge den chansen även då.

1 kommentar:

  1. Den ser superfin ut, köpte själv en på Dollarstore i veckan för att testa gången och den rör sig otroligt fint och förföriskt, blir nog super för höstens öring och gäddfiske. Va förbi Dollarstore idag och köpte på mig några till och ska prova med mindre och lättare krok för att få den lite mer suspending. Skitfiske. :)

    SvaraRadera