Leta i den här bloggen

måndag 7 juni 2021

Sommar, sommar, sommar!

 

Avståndet från tanke till handling bör, om tanken är god, inte vara långt. Alltså kommer jag - det är i alla fall planen - att, likt en groteskt överviktig sillgrissla, i gott sällskap med Håkan (som får agera tärd tordmule) tillbringa fredagen denna vecka på en klipphylla vid Vätterns östra strand metandes lax. Eller röding.

Är det en optimal plan? Ingen aning. Kommer vi att få fisk? Vet ej. Däremot vet jag att vi kommer att ha en oerhört mycket angenämare fiskeupplevelse - oavsett resultatet - än om vi tillbragte samma tid på samma klippa i december...

Planen (om man vill kalla den så) är att medelst flötmete med löja som agn (och emellanåt några kast med jigg eller drag/pilk) försöka locka Vätterns pelagiska rovfiskar, dvs lax och/eller röding till hugg. Skulle det hela "misslyckas" såtillvida att vi (hemska tanke) får lov att äta biff eller pizza till middag är ingen skada skedd. För att parafrasera hr Lundell: "Ett bompass är också ett pass." En dag vid vattnet, i gott sällskap och med spö i  hand är en vinst, hur jag än räknar. Att andra räknar annorlunda är deras problem Det finns, som Peps konstaterade, falsk matematik. Själv ser jag fram emot en dag i lätta kläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar