Leta i den här bloggen

onsdag 16 juni 2021

RÄDDA STRÖMMINGEN INNAN DET ÄR FÖR SENT!

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/yRQmlK/radda-strommingen-innan-det-ar-for-sent
 

Hur svårt kan det vara? Vi. åtminstone alla vettiga och insatta, VET att industritrålare och bottentrålning är katastrofrecept. Förbjud bottentrålning generellt och hugg upp schabraken. Sedan får väl de politiker och byråkrater som inte agerat i tid krypa till korset och (med våra pengar...) ta notan för denna angelägna strukturrationalisering.

"I stället för att gynna det småskaliga kustfisket fångas nästan hela den svenska strömmingskvoten av jättelika industritrålare som vid ett enda tillfälle kan landa över 1 000 ton strömming. Det är mer än vad det lokala kustfisket fångar på ett år."

I förlängningen skulle jag gärna se någon slags subventionering av det småskaliga insjö- och kustfisket men eftersom såväl högern som sossarna är lierade med storfinansen och det inte finns något parti som värnar småföretagare ät det förstås en utopi. 

...och så förstår jag varför det är så svårt att få tag på orensad strömming i butik i Norrtälje. Våra politiker prioriterar produktionen av fiskmjöl och alltså, indirekt, pälsdjursuppfödning och laxodling. Mitt politikerförakt bara växer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar