Leta i den här bloggen

måndag 8 november 2021

Höstrusket dröjer

Ännu har vi inte haft någon riktig höststorm och det är bara några enstaka nätter kvicksilvret dykt under nollan. De mest tydliga hösttecknen är de kortare dagarna och att träden avlövas. Men vi är en bit in i november så...

Fast man vet ju inte riktigt nuförtiden. Vädret har ju alltid varierat och väder och klimat är två olika saker, men ändå verkar det alltmer osäkert och svårt att förutse hur det - vädret - ska bli. 

Vädret och årstidsväxlingarna är viktiga för oss fiskare eftersom de är viktiga för fisken. Det är klimatet också. Regeringen har alltid varit dålig på att styra väderleken och jag är rädd för att politikerna är minst lika handfallna när det gäller klimatet.

Men långa perspektiv är deprimerande. Vi kommer alla att dö och solen kommer att slockna (fast först ska den, om jag förstått saken rätt, explodera). Hur vintern blir får vi se. Det är länge sedan isborren kom till användning. Jag tar en dag i taget men har redan börjat fundera över om det blir tjänligt fiskeväder den kommande helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar