Leta i den här bloggen

torsdag 28 februari 2019

Downsizing, 6


Nå, på något vis verkar cirkeln vara på väg att slutas. Det som förr visserligen inte fanns (lätta grafitspön som klarar att kasta beten från ca 30 och upp till runt 100 gram) hade väl då kallats för tungspinnutrustning men kallas nu för downsize och dåtidens med ordinära utrustningar – Fiske 2 - de man kan kasta vanliga Hi-Lo, Atom och Mörrumspinnare med, benämns ”Finesse” (och anses alltså extremt lätta.

Sedan är det ju så att de allra flesta av oss gäddfiskare inte ägnar oss åt att under videoinspelning och tävlingshets på begränsad tid landa så många och långa gäddor som möjligt utan bedriver ett betydligt mer avspänt fiske. Ett fiske där vi vill njuta av varje fisk, även om den ”bara” råkar vara en trekilos, och då är lättare utrustning att föredra. De lätta grejorna är dessutom mer vilsamma att hantera under, förhoppningsvis, långa fiskedagar.

Men om vi bortser från tillbakablickar - oavsett om de är på det fiske från vilket man idag talar om downsizing eller på Fiske 2-tiden - så är det kanske mer fruktbart att ge sig på att definiera och klassificera redskapen för modernt, riktat, spinn/haspelfiske efter gädda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar