Leta i den här bloggen

lördag 14 april 2018

Magiska?

Vissa saker måste göras. De kan inte skjutas upp i det oändliga. Inte ens tråkiga och jobbiga saker. Som att städa. Det måste jag göra nu i helgen, så trots det glimrade vädret har jag vikt lördagen åt denna dryga syssla. På söndag ska jag fiska, oavsett hur det har gått med städningen.

En stor del av städningen handlar i mitt fall om att flytta en massa lådor med fiskeutrustning från lägenhetens förrådsutrymmen och ner i källaren. Det är faktiskt ett rätt omfattande företag. Inte bara med hänsyn till antalet lådor och dessas vikt utan även då jag bor högst upp i en fyrtiotalskåk utan hiss. Och med hänsyn till hur proppfullt och rörigt det är i källarförrådet. Där finns en massa bråte jag deponerade när jag flyttade in för några år sedan. Mycket jag inte ens vet vad det är. Som alltså i princip kan kastas. När jag kollat att inga fiskegrejor gömmer sig där.

Men det är bra att städa. I alla  fall har det positiva bieffekter. Till exempel så återfann jag nyss de två Killroy-wobblers jag anmälde saknade för en vecka sedan. Och en påse magiska South Bend krokar på tafs (Magic Snell Hooks). Från femtio- eller möjligen sextiotalet och i obruten förpackning. Kirby storlek 1. Ser helt OK ut. Hagiska, huh? Måste man ju nästan testa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar