Leta i den här bloggen

torsdag 19 april 2018

Beslutsvånda

Jag lider av någon slags inbyggd personlighetsmotsättning. Eller vad det nu är. Hur som helst så har jag att utpräglat samlarbeteende när det handlar om saker som fiskeutrustning. Samtidigt är jag närmast minimalist när jag är ute och fiskar och gillar inte att släpa på en massa onödiga prylar. Detta gör att packningen inför mer avancerade fiskeäventyr blir en utdragen process. Det är så mycket som ska väljas bort.

Nu handlar det om en gotlandsvistelse med ett antal fiskedagar. På programmet står havsöring (gädda, abborre och flundra är det fredningstid för). Egentligen skulle jag klara mig med en rulle (med en extraspole som reserv), ett spö och en ask kustwobblers och drag, håv och vadare. Men åtminstone ett reservspö kan ju vara förtänksamt att ha med och då är det ju lika så bra att ta med även en extra rulle. Och det skulle ju vara dumt att behöve lägga fisketid och pengar på att åka in till stan för att köpa nya drag om jag skulle råka sätta bort för många.

Dessutom är det ju läge för bombardafiske åtminstone någon av dagarna och till det passar en tolvfotare bättre än de niofotare jag annars oftast använder. Och då är det väl lika så gott att ta med en rulle även till det spöt. Och så ett gäng bombardor, flugsasken och några förpackningar mjukisbeten.

Fast tänk om det kryllar av näddgädda? Då skulle ju ett UL-spö sitta som en fläskläpp. Ett väl så roligt fiske. Eller så nöjer jag mig med en utrustning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar