Leta i den här bloggen

tisdag 30 april 2024

Tisdagsrapport



 Tja, när man ändå sysslar med rena idiotier som att testa billiga lågprofilare och PE-linor så varför inte löpa linan ut och slänga in en felhängd rulle i leken? Så måste jag ha tänkt när jag gjorde beställningen. Eller så är det jag eller någon annan som gjort ett feltryck på tangentbordet...

Nå, den felhängda rullen - en Proberos DW130L (versionen med veven på rätt sida heter DW130R) - ska naturligtvis också testas. Den har fyllts med 0,40 mm monofil nylonlina och kommer att få sitta på något av mina gäddspön.





























Den rulle jag hunnit fiska, eller 
åtminstone kasta, med sedan den förra rapporten är samma Sougayilang som jag tidigare gett goda vitsord, men i en annan färgvariant och med vevgrepp av gummikork. Något av en favoritrulle och om den inte plötsligt och utan anledning går sönder, vilket ännu inte hänt, mer än prisvärd. 

Eftersom rullen redan, låt vara i en annan färg, med bravur passerat nålsögat att kasta poblemfritt med PE-lina fyllde jag den grön/svarta versionen med 0,28 mm Trilene XL. Med den linan och fastskruvad på ett tiofots ABU Garcia Veritas -32 g är rullen i sitt rätta element och med ett 22 grams Smelt i linänden vågar jag riktigt trycka på i kasten. Undrar just vilka varvtal spolen kommer upp i då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar