Leta i den här bloggen

torsdag 25 april 2024

Nytt test - Förenkla 4

 

I tidigare inlägg har jag beklagat mig över de hutlösa priser tillverkarna betingar sig för enkelkrok (sk inline single hooks) avsedda att ersätta de trekrokar ca 99% av alla drag fortfarande har monterade från fabrik. Att det hela är ett geschäft framgår allra tydligast av att de allra dyraste krokarna är de utan hulling. Åtminstone i min enkla värld betyder hullingen ett extra moment i tillverkningen och är alltså en hullinglös krok billigare att tillverka. Men dyrare att köpa eftersom det finns ett växande antal sportfiskare som - till skillnad från de kapitalister som tjänar pengar på vår hobby - belastas av etiska betänkligheter och, för att skona fisken, inte bara är angelägna att använda krokar utan hulling utan till och med beredda att betala för att lugna sitt samvete. Kapitalister (och eko-brottslingar) resonerar likadant oavsett om de verkar i försäkrings- eller fiskebranschen.

Nå, hur som helst så finns det nu ett växande utbud av sådana enkelkrokar jag talar om och jag kommer inom kort att köpa in ett representativt urval för att byta ut trekrokarna på mina gäddvobblare (man måste ju börja någonstans) mot enkelkrokar och sedan betrakta mitt fiske med dessa vobblare som ett test.

Det ovan skisserade upplägget innebär att redovisning - eller åtminstone en delredovisning - är att vänta först mot slutet av året. Men... den som väntar på något gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar