Leta i den här bloggen

söndag 5 juni 2022

Biltemas genomlöpare


Biltemas nu ganska stora sortiment av fiskegrejor rymmer artiklar av högst varierande kvalitet. Det finns en del ruggiga bottennapp men även en del riktigt bra saker. Eftersom priserna genomgående är låga innebär det att man kan göra fynd.

Genomlöpsdrag har de senaste åren blivit populära bland oss som fiskar efter havsöring längs kusten och nu ingår sådana även i biltemautbudet. Det handlar om ett trepack genomlöpare i vikten 25 gram och i tre användbara färger. I paketet finns även såväl tre- som enkelkrokar (men inga plastpärlor). Priset är en hundralapp (99 kr och 90 öre... suck!) vilket ger ett styckpris om 33 kr vilket är billigt för den här typen av drag.

Dragen ser helt OK ut men eftersom jag ännu inte testat dem säger jag inte mer (än att färgen på betydligt dyrare genomlöpsdrag oundvikligen tar stryk vid detta ofta ganska tuffa fiske). 












De medföljande krokarna ser vettiga ut. I trekrokarna sitter fjäderringar men inga solida stålringar och själv knyter jag aldrig linan direkt i en fjäderring. På bilden nedan ses två drag riggade som jag vill ha dem med de medföljande enkelkrokarna. Det gröna med fjäderring och solid stålring enligt "praxis" medan jag på det gula ersatt ringarna med en Kryston loop knot. Billigare, enklare och förhoppningsvis minst lika bra. Det är, åtminstone i mina ögon, ett mer elegant montage.






2 kommentarer: