Leta i den här bloggen

tisdag 11 april 2023

Testrapport - 13 Fishing Origin C "unboxing"



En direkt konkurrent till ABU Garcia Revo4 X är 13 Fishing Origin C, i likhet med Revon prissatt till 99 dollar 99 cent på USA-marknaden. Här i Sverige kan den köpas för runt tusenlappen (och billigast just nu från Fiskejournalen för 899 kr), så jag tyckte att det var rimligt att ta med den i mitt lilla test.





















Redan av förpackningen får man intrycket att det rör sig om en något mer påkostad rulle än Origin F 1. Visserligen är det fortfarande en pappkartong och några inlägg av skumplast eller annat stötdämpande material har man inte kostat på, men kartongen är  försedd med en flärp som håller rullen på plats så att den inte far runt och skramlar. 





















Rullen känns heller inte skramlig när man tar den ur kartongen och hanterar den utan ger ett förtroendeingivande intryck. Inga missljud när man vevar och såväl vev som övriga reglage känns som de ska. Stjärnhjulet till slirbromsen klickar men inte reglaget till spolaxelspänningen. Kastbromsen är av centrifugaltyp och man måste ta bort den vänstra (icke vevsidan) rullgaveln för att komma åt reglaget. Pluspoäng för vevknopparna i något hårdgummiliknande material. Till utformningen är de identiska med knopparna på Origin F 1 men gummit känns som en högre kvalitet, i vart fall är det behagligare att greppa om.






















Rullens stativ, liksom spolen, är i aluminium och den är bestyckad med IAR-lager och sex kullager. Vikten anges till 207 gram. Slirbromsen är specad till mer än tillräckliga 8,2 kilo. Utväxlingen på 6,6:1 gör att rullen tar in ungefär 70 cm lina per vevvarv.





















Sa jag att rullen är vit? Det är den. I alla fall när man tar den ur kartongen för första gången. Hur den matta vita finishen ser ut efter några fisketurer återstår att se, men det är ju en av de många frågor mitt test är tänkt att ge svar på.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar