Leta i den här bloggen

fredag 14 april 2023

Testrapport - Sougayilang "unboxing"

 














Sougayilang är en stor tillverkare av sportfiskeutrustning och surfar man på siter som Amazon, Wish och Alibaba så inser man snart att bara märkets utbud av lågprofilrullar omfattar fler än ett dussin olika modeller. Därför är det litet knepigt att Sougayilang inte tycks tro på idén med modellbeteckningar. Åtminstone hittar jag ingen sådan vare sig på kartongen i vilken den här rullen levererades eller på själva rullen. Allra märkligast är att det inte står något annat än Sougayilang på den sprängskiss som låg i kartongen men det är väl så, att man inte beställer reservdelar till Sogayilangs rullar?
















Den här kinesiska lågprislågprofilaren (jag fick hem den för bra precis femhundra kr) är testets hittills snyggaste rulle. Den ferrariröda finishen som fångade mitt öga i annonsen fungerar och formgivningen likaså.  Extra plus för vevknopparna som är av någon slags gummikork och känns väldigt bra att greppa om. Rullen ger ett kvalitetsmässigt gott intryck och känns lika förtroendeingivande när jag hanterar den som, tex, Revon. Tumtangenten känns distinkt och den frikopplade spolen roterar lätt och fint. Reglaget till magnetbromsen är snyggt designat men en smula fnuligt att hantera. Det liksom stjärnhjulet till slirbromsen klickar men reglaget för spolaxelspänningen är tyst.





















Utväxlingen är hela 8:1 och just den här modellen går inte att få med någon annan utväxling men däremot i andra färger och med vevknoppar av plast.



Spolen i aluminium är försedd med lättningshål (men exakt vad den väger har jag ingen uppgift om). Linuppläggningen är helt OK.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar