Leta i den här bloggen

torsdag 13 april 2023

Testrapport - Fiorky "unboxing"

 
















Så har testets (hittills) billigaste deltagare anlänt - Fiorky Universal fiskerulle 6,3/1 höghastighetsväxling förhållande saltvatten bete rulle 8 kg max drag låg profil metallspole fiskerulle spinnrulle - köpt via Amazon för 201 kr. Vid en första, ytlig, kontroll verkar allt fungera. Testets hittills plastigaste rulle men den ska få sin chans.

Det anges inte i vilket material rullens stativ är gjort men det är av plast. Spolen och veven är av aluminium och spolknopparna av EVA. Just den rejält tilltagna veven är den detalj hos rullen som spontant tilltalar mig mest och det torde vara svårt att få tag på en motsvarande vev för mindre pengar än vad jag fick ge för hela rullen. Tumtangenten känns OK. Stjärnhjulet (plast), reglagen till magnetbromsen och spolaxelspänningen (plast) klickar samtliga när man skruvar på dem. Spolen roterar som den ska när den är frikopplad och rullen ger inga missljud ifrån sig när man vevar. Utväxlingen är 6,3:1. Slirbromsen är specad till 10 kilo men det tror jag inte ett skvatt på.













Var i rullen de 18 kullager som nämns på kartongen sitter är oklart, särskilt som spolaxeln i icke vevgaveln är lagrad i en mässingsbussning. Däremot syns de tio (!) magneterna i magnetbromsen tydligt. Återstår att se hur (om) de fungerar. "Computer balanced rotor" är mystifierande. Jag trodde att sådana - rotorer - bara fanns på haspelrullar... 

Linuppläggningen är påfallande sned och betydligt mycket mer lina lägger sig åt höger på spolen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar