Leta i den här bloggen

torsdag 17 september 2020

Rosendal, trots allt

I augusti i fjol förverkligade jag en gammal dröm, att fiska i en norsk fjord. Tillsammans med Håkan hade jag en fantastisk fiskevecka i Rosendal, ett litet samhälle vid Hardangerfjorden, där vi hyrde en fjordhytte. Att det blev just Rosendal berodde på att Anders bor där och han agerade guide (och fiskekamrat) vilket starkt bidrog till att vår upplevelse blev så fin som den blev. Inte ens det beryktade vestlandsvädret (regn) ställde till det och regn hade vi bara en (1) dag och då bara under några timmar.

Vi bestämde oss tidigt under veckan för att detta måste upprepas och bokade på stående fot samma vecka nästa år, dvs i år. Så kom coronaeländet, norrmännen stängde gränsen och vi tvangs avboka (men bokade samtidígt in vår vecka 2021). Att vi inte kom till Rosendal i år var naturligtvis en besvikelse. Vi försökte få i hop en förlängd weekend på hemmaplan men då blev Håkan förkyld så även det äventyret fick ställas in. 

Nu laddar vi om. I mitten av oktober blir det en resa till Rosendal, trots allt. Men det blir ingen makrill, inga gyltor och inte heller någon knorrhane, för årets Rosendal ligger inte i Norge. Istället blir det en helg med höstfiske i Vätterns norra skärgård. Hoppas jag... Hursomhelst så har vi nu något att se fram emot och det är halva nöjet med en fiskeresa. Att planera, bygga luftslott och drömma. Blir resan sedan inte av så har man i alla fall haft den glädjen (och när man sitter hemma och tänker på kommande äventyr så brukar man sällan drabbas av de motgångar man ibland möter i verkligheten utan det nappar alltid, vädret är bra, inga rullar tappas i sjön och man har aldrig glömt håven hemma),

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar