Leta i den här bloggen

söndag 29 september 2019

Sportex Turbo Pike 9




När det begav sig, vilket nu är flera decennier sedan, var det här ett absolut "värstingspö". Det är lika bra idag och fortfarande bättre än mycket (det mesta) på marknaden. Själv är jag lycklig och stolt ägare till två RST Pike Line som presenterades i ett tidigare inlägg men det här spöt är inte sämre. Faktum är att det fortfarande är något av en favorit när jag, som nu, ska ut och fiska höstgädda.





Aktionen är Old School, dvs hela klingan arbetar (vilket bland moderna gäddfiskare brukar utlösa kommentarer om "svampighet" men för mig är något som kännetecknar en välbyggd spöklinga) och det är klassat för betesvikter 40-80 gram. Inom det intervallet fungerar det perfekt och jag går utan vidare en bit utanför detsamma, både uppåt och nedåt.



Vad spelar det för roll om det nappar eller inte när man får vara här?
Klingan är alltså top notch och detsamma gäller komponenterna. Fina korkgrepp och Fujis (då) bästa spöringar och rullfäste. Nio fot muskler förpackade i ett välsytt tygfodral. Och även om det står pike på spöt så fungerar det naturligtvis ypperligt även till annat fiske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar