Leta i den här bloggen

söndag 13 januari 2019

SjälvklarheterOvan ser ni två likadana drag. Det undre är oxiderat (av att helt enkelt ha legat i en låda i några decennier). Det övre var lika oxiderat tills idag då jag tog fram en gammal burk Autosol och en trasa. Nu är det ungefär så blankt som mässing kan bli (även om bilden inte gör det rättvisa).

Man kan naturligtvis - och med fog - ställa sig frågan om det spelar någon roll att draget är mer eller mindre blankt. Många menar att det är sak samma. Andra är övertygade om att matta, dvs oxiderade, drag fiskar bättre och att alltför blanka drag snarare skrämmer än lockar fisken. Andra svär vid blanka drag, ju blankare dess bättre. Så finns naturligtvis tråkmånsarna som menar att det nog beror på förhållandena och att blanka drag kan vara att föredra i mulet väder och/eller i grumligt vatten men att ett mattare drag nog fiskar bättre  i klart vatten och solsken.

Här får ni veta hur det faktiskt är. Naturligtvis så ska drag vara blanka. Det är lika självklart som att knivar ska vara vassa och rullar välsmorda. Tänk vad folk kan få för sig konstiga saker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar