Leta i den här bloggen

tisdag 22 maj 2018

ABU Garcia Oceanfield 3000H
Så, vad får man då för sina 699 kr om man slår till på en Oceanfield 3000H? Alldeles oavsett vad "ordinarie pris" må vara (vilket är omöjligt att fastställa då rullen "inte finns" på den svenska marknaden så verkar det vara rätt mycket. Rulle. För de pengarna.

Designen är typisk för ABU:s Revo-serie. Inuti finns föutom dreven och axel 6 HCPR-kullager och ett IAR-lager. Spolen rymmer en Carbon Matrix-slirbroms specad till 11 lbs/5 kg. Den ena spolen ska rymma 150 meter 0,28 mm monofil lina eller samma längd PE2. Den grundare spolen ska hålla samma längd 0,20 mm monofil lina eller PE1,2. Ni som inte vad vad PE-talen står för kan informera er här.

En bra sak är att rullen är avsedd för saltvatten (i vart fall om den håller vad man lovar). Att det är en "havsfiskerulle" framgår av den färgsättning i svart och guld som Daiwa och Penn gjort synonym med rullar för det salta fisket. Poängen med den bollformade vevknoppen i hård EVA undgår mig men det är säkert många som tycker att den är ball.

I övrigt medföljer en relativt utförlig bruksanvisning (för den som kan läsa japanska) och en förvaringspåse i tyg. Utan att ha testat rullen ger jag den en köprekommendation till det pris jag gav och den är inget dumt köp för en eller annan hundralapp därutöver. Den bör vara en alldeles förträfflig rulle för den som står i begrepp att börja med haspelfiske och med de båda spolarna fyllda med rätt linor är man rustad för det mesta (utom det ultralätta fisket och det hysteriskt tunga gäddfisket, dvs man kan utan vidare dra upp stora gäddor med den här rullen men för fisket med beten över hektot i vikt skulle åtminstone jag, om jag ägnade mig åt sådant, välja något annat).3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hallå! Köpte nyligen en sån rulle, tycker att spolen glappar väldigt mycket i sidled. Är det något som du har märkt av?

  Mvh Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar att det går att "vicka" den (relativt spolaxeln) även sedan man dragit åt slirbromsen så har jag märkt det. Det tycks dock inte påverka linuppläggningen eller rullens funktion i övrigt och det är ju inte så att spolen skramlar. Jag har jämfört med en betydligt dyrare ABU-rulle (Nevo Reos) och även på den går det att "vicka" på spolen (men inte riktigt lika mycket) och med en Shimano (där det inte går att vicka på spolen). Uppenbarligen har det med hur spolen är konstruerad att göra men om det spelar någon som helst roll är oklart. Någon direkt fördel kan det knappast vara men jag vet inte om det är någon egentlig nackdel eller bara något som vi rullnördar kan häng upp oss på...

   Radera