Leta i den här bloggen

onsdag 5 april 2023

...eller in med billigt... skräp? Eller?

Jag skrev inte testrapport i rubriken men det här kanske hamnar där, dvs i mitt lågprofilrulletest, vad det lider. Saken är nämligen den att den billigaste rullen (hittills) mitt test - Lixadan - som jag ännu inte kastat med men skruvat isär och ihop igen förefaller vara närmast misstänkt bra. Nu kostade den visserligen mig (inkl frakt) runt fyra hundralappar men jag har förstått att den kan köpas för runt tjugo dollar, dvs ungefär hälften av vad jag betalade (delvis för snabb leverans) och det gjorde mig nyfiken på vad man faktiskt kan få för mindre än en femtedel av vad ABU Garcias billigaste lågprofilrulle kostar. Det kan förstås vara så att märkesrullarna är löjligt dyra. För att inte behöva ligga sömnlös och grubbla över detta gjorde jag slag i saken och har nu beställt ett gäng rullar som har det gemensamt, att de kostar mig runt tvåhundra spänn styck. Det kan ju mycket väl visa sig att de är precis så värdelösa som priset kan ge en anledning att förmoda men det kan ju också visa sig att de faktiskt är värda att tas på allvar. Men jag lyfter inte in dem i testet rakt av utan vill åtminstone få hem dem, öppna paketen och göra en okulär besiktning innan jag, eventuellt, gör så. Rätt spännande, faktiskt.

2 kommentarer:

  1. Herman,
    Hållit på och testat, billiga multirullar och haspelrullar under flera år från China. De är inte dåliga..Som en gammal och Ambassadeur fan är dessa billiga China rullar faktiskt riktigt bra! Låga, senaste hi-tech, kullager (Hur får de in allt?)
    Kastar bra, bromsar bra, lätta och mm.
    Det som bekymrar mig, 4 år sen, köpte 3 st Kinarullar. Mothugg på gädda (2-3 kg) grafit foten går av. Ok, fine 250 kr. Kan köpa en ny...
    Ganska (mycket) plastiga. Reservdelar i framtiden...Not!
    Men?
    Nu kommer väl dessa lågprofilare från alla leverantörer därifrån?
    (Även ABU)
    Är de bättre nu, hur länge håller dem?

    Men, mina runda Svängstarullar från ABU, tidigt -80 tal fortsätter att leverera år efter år, så... När jag ligger 6 feet under så kan mina barnbarn
    (2049-ish) (har inga) fortfarande fiska med samma rullar från från
    den "gamla" tiden.
    Som en gammal "shopalcholic" köper jag fortfarande allt nytt som kommer... men wtf! ;-) Man vill ju försöka hänga med!
    (Senast NED, kräftimitinationer, nytt NEDspö+ rulle såklart..
    Abborre inom kort hoppas jag!

    Vad tycker ni om lågprofilare från Kina?
    Intressant med din test Herman!

    Sorry långt inlägg
    Mvh Thomas

    SvaraRadera
  2. Tack för en intressant kommentar! BTW så var jag ute och kastade med Lixadan i går och har inget att anmärka på hur den fungerade.

    SvaraRadera