Leta i den här bloggen

tisdag 2 oktober 2018

Förkylningssfunderingar

En elak förkylning stäckte mina planer på fiske i helgen som var. I morgon måste jag ta ett sammanträde under förmiddagen, men sedan blir det - åtminstone som det känns nu - åter till sängläge, näsdukar och vila. Men man kan ju inte låta bli att tänka på fiske... Och hoppas, tex att färkylningen ska ha gett med sig såpass att åtminstone en kortare fisketur i helgen som kommer inte framstår som alltför ansträngande.

Snart är det dags för en eller annan grov höstgädda men än så länge är abborre och havsöring huvudspåren i mitt fiske. När det gäller abborre föredrar jag UL-utrustning. Problemet är när fisken står djupt, vilket den gör på ett av de ställen där jag hoppas kunna hitta några riktiga klunsar. Med mjukplastbeten på jigghuvud når man ganska snabbt, om man vill få ned betet till fisken, en gräns för hur tungt huvud man behöver som passerar gränsen för vad ett UL-spö bör utsättas för.



Men det finns ju andra beten än de av mjukplast och jag började snart tänka på de enkla "flugor" jag befriade en massa färdigknutna häcklor ifrån. Man borde kunna sätta en sådan krok på ett link-head...



Det borde kunna fungera. Huvudet på bilderna väger 6 gram. Perfekt för UL-spöt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar