Leta i den här bloggen

fredag 29 december 2017

Sista versen


Sista versen sjunger det på, fiskeåret 2017, men ännu sjunger det. I dag blev det en tur till Sennebyhaken med yngsta grabben. För ovanlighetens skull var vi varken ensamma eller först på plats och där vi tänkt börja vårt fiske hade en flugfiskare parkerat sig. Det var bara att gilla läget* och dessutom passade det bra att inleda dagens övningar med en lunchpaus. När vi ätit upp vår grönkålssoppa och våra mackor var det ledigt. Och tomt på fisk.Vi omgrupperade till själva Haken och även där fanns det en annan fiskare. Och även där var det tomt på fisk. Tomma var emellertid inte någons (säger inte vem) vadarstövlar så efter några allvarligt menade försök bestämde vi att bilen (där det finns sätesvärme och varmluft) var ett trivsamt ställe att fika på. Sedan var det just inget dagsljus kvar så färden styrdes hemåt.


*Utdrag ur Fiskelagen

Om förhållandet mellan de fiskande


25 § Den som fiskar skall visa hänsyn till andra som vistas i området. Fiske skall bedrivas så att andra fiskande inte onödigtvis hindras.
Om flera fiskande vill fiska i samma vatten och det inte kan ske samtidigt, skall de få fiska i den ordning de kommit till platsen.
Det egna fiskeredskapet skall användas så att det inte snärjs ihop med eller skadar andras redskap.
Efter avslutat fiske får inte någonting lämnas kvar som kan hindra andra fiskande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar