Leta i den här bloggen

måndag 25 december 2017

Flitigt läsa gör dig klok. Därför läs varenda bok.

De Falstaff Fakirs visdomsord jag lånat till rubriken besannades nyss (och igen) för mig när jag kom till sidan 79 i den trevliga boken "Handbok i haspelspinn" (Wahlström & Widstrand, 1958). Där står nämligen följande att läsa (se bild):

I några år har jag gått och berömt mig själv för att komma på detta knep, att montera en enkelkrok på en Vicke (eller annan kustwobbler) med krokspetsen uppåt så att man kan släpa wobblern "på magen" över tångruskor och annat elände utan att fastna. Jag har också noterat de mycket säkra krokningar (oftast i mungipan) detta montage ger. OK, det fungerar lika bra fortfarande men tydligen är Curt Lindhé upphovsmannen. Inte jag. 

Det retsamma är att boken publicerades samma år som jag såg för första gången såg dagens ljus. Jag lärde mig läsa tidigt och var alltså läskunnig när jag började fiska. Tänk om jag hade läst den här boken redan då... Nå, bättre sent än aldrig och även om jag inte  kan ta igen just den skadan så kanske jag hittar något annat, lika genialt, knep under min fortsatta läsning (som det just nu är bra väder för).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar