Leta i den här bloggen

fredag 4 oktober 2024

Shakespeare Ugly Stik GX2



När det handlar om hållbara, plånboksvänliga och mångsidigt användbara spön så har Ugly Stik alltid - i vart fall sedan mitten av sjuttiotalet - varit ett gott val. Mitt äldsta Ugly Stik är ett niofots Ugly Stik Lite som kastar beten -60 gram, har (vill jag minnas) spöringar med keramiska inlägg och korkgrepp. Liteserien gick ur produktion för ett tiotal år sedan (vilket är synd för den var den hittills bästa upplagan av fulspöna).



Den nuvarande utgåvan heter GX2 (fråga inte mig vad det står för) och har de för Ugly Stik karaktäristiska dragen och egenskaperna, men EVA- istället för korkgrepp vilket jag tycker är en försämring. Möjligen anser Shakespeare att EVA är mer hållbart och det må så vara, men kork är snällare såväl mot ögonen som - särskilt vid fiske i kallt väder - mot händerna. Spöringarna är av rostfritt (?) stål, utan inlägg, och heter Ugly Tuff.



Det speciella med Ugly Stik är annars spöklingorna som är tillverkade enligt den sk Howald-processen, rörbyggda men försedda med massiv glasfibertopp och i stort sett obrytbara.





















Niofotaren i GX2-serien är klassad att kasta 15-60 gram och har, som alla Ugly Stik, en djup (typisk glasfiber-)aktion. Vill man ha ett spö man kan fiska i stort sett vad som helst var som helst och som dessutom håller kan det vara värt att titta på. Spöserien - som spänner från UL till laxfiske - är vansinnigt populär i USA men förekommer knappt på den svenska marknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar