Leta i den här bloggen

söndag 23 januari 2022

Centaure Pacific

Vackert men livsfarligt med is på klipporna.










Så här års är det ofta knepigt med fisket. Vädret idag var i och för sig inbjudande men så inte, när jag väl kom fram, den tilltänkta fiskeplatsen. De klippor från vilka jag brukar kasta mina drag var efter veckans  väder glaserade och omöjliga eller i vart fall livsfarliga att beträda. Så det blev ett mycket kort bompass från den någorlunda halkfria kvadratmeter jag lyckades hitta, Sedan åkte jag hem och ägnade mig åt en fransk kusthaspel - en Centaure Pacific - från, uppskattningsvis, sextiotalet.

Notera smörjnippeln på vevaxeln.

En fantastiskt fin rulle! Vad den kostade när det begav sig vet jag inte men jag hoppas att den var dyr för den är oerhört välgjord och står sig väl i jämförelse med motsvarande rullar från Mitchell, Pezon & Michel (LuXor), Bretton och Ru-Mer.


Det första man lägger märke till är den utanpåliggande spolen (som alltså Daiwa inte var först med).

Notera smörjporten.


När man sedan tar i rullen och känner på den slås man av den gedigna byggkvalitén. Bygeln har inte manuell fällning men är friktionsbromsad för att förhindra tjuvfällning vid det kustbottenmete rullen är avsedd för. Slirbromsen känns, liksom drev och övrig mekanism, förtroendeingivande. Den här rullen kommer att trivas på ett av mina kustmetspön och jag med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar