Leta i den här bloggen

söndag 26 september 2021

Tobydräparen










ABU:s Toby hör till deras mest framgångsrika drag, kanske är det det som lyckats allra bäst i såväl fångst- som försäljningsstatistiken. Själv fiskade jag, när det begav sig, mycket sällan med Toby. Inte för att det var dåligt men därför att jag tyckte att Betes Jämtland var bättre. Framförallt (?) var (är) Jämtland snyggare och det gäller i än högre grad idag. Bete har behållit tillverkningen i Finland och deras skeddrag har samma juvelfinish som de hade när jag var grabb. ABU har sedan länge upphört att tillverka sina drag i Sverige.

I viken där jag på sjuttiotalet utövade mitt mesta fiske använde en av de skickligaste fiskarna i stort sett uteslutande och med goda resultat Jämtland 80 i färgen BSF och det oavsett om han var ute efter gädda eller havsöring. Precis som samma tillverkares version av Utö görs Jämtland i en plåt som tycks vara aningen tunnare än "standard" vilket ger betena en livligare och, enligt min uppfattning, mer fisklig gång.












Jag har redan tidigare omnämnt Jämtland som en av mina "Gamla favoriter" men när jag denna vackra septemberdag satt och plockade i draglådorna (är pga förkylning förhindrad att fiska) inför höstens havsöringfiske tänkte jag att det var läge för en påminnelse om detta utmärkta (till bla havsöring) drag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar