Leta i den här bloggen

måndag 27 september 2021

Folkbildning

Till det som var bättre förr var AB Urfabriken. Nu menar jag inte deras produkter så mycket som deras marknadsföring som hade en stark tonvikt på folkbildning. ABU satte inte bara vettig utrustning i svenskarnas händer utan spred även, främst genom Napp och Nytt men också via andra kanaler, kunskap om hur man fångade fisk med grejorna. Numera tycks det bara handla om att kränga grejor.




Dessbättre verkar ett annat svenskt företag, Fladen Fishing, vara inställt på att ta upp ABU:s fallna mantel. Någon påkostad katalog från Fladen har jag ännu inte sett, men på allt fler av deras förpackningar finns matnyttig information. Ett exempel är baksidestexten på detta trepack av det alldeles utmärkta skeddraget Nidingen där framförallt nybörjaren kan ta del av kortfattad, korrekt och relevant information om havsöring och gädda och hur man kan fiska efter dessa arter med draget. Utmärkt! Mera sådant!

1 kommentar:

  1. Bra information där. Tipset om länsstyrelsen borde finnas på fler språk. Länsstyrelsen själv verkar ha en diger lista med språk för sin information.

    En uppmaning att slänga förpackningen i en soptunna hade också varit på sin plats. För förpackningar ifrån fladen är klart överrepresenterade längs de vatten jag har besökt.

    SvaraRadera