Leta i den här bloggen

tisdag 6 juli 2021

Stärk strandskyddet!

 

Annie Lööfs centerparti upplever det som ett problem att våra stränder är alltför tillgängliga för det rörliga friluftslivet. Det innebär, enligt centerns logik, att inte hela Sverige kan leva. Alltså vill man försvaga srandskyddet så att mer av våra stränder kan exploateras.

Nu hade jag ändå inte tänkt rösta på centern men deras angrepp på strandskyddet innebär, rimligen, att de går fetbort för alla sportfiskare. Strandskyddet behöver stärkas, inte urholkas.

2 kommentarer:

  1. Kanske är det så att Annie själv hittat en vacker naturskön plats hon vill slå upp något pampigt på. Naturmänniskor, bär/svampplockare och sportfiskare kan väl köpa importerad svamp och fiskpinnar som rensats i Kina istället.

    Nej usch och fy för dessa politiker som skiter fullständigt i vanliga människor som njuter av detta gratisnöje vid våra vackra stränder.

    SvaraRadera
  2. Kapitalismen har ju ersatt kristendomen som överideologi i vårt samhälle så gratis tillgång, dvs att folk kan göra något utan att någon annan tjänar pengar på det, till olika nyttigheter hör snart till det förgångna. Att man försöker nagga strandskyddet i kanten är ett tidens tecken.

    SvaraRadera