Leta i den här bloggen

lördag 9 januari 2021

På gränsen















Även denna lördag tog jag mig i kragen och såg till att komma ut till kusten. Det var överraskande angenämt, bara någon grad (om ens det) varmare än hemma men den lilla skillnaden räckte för att snö och is skulle lysa med sin frånvaro. Det var också det enda som lyste. Solen snarare än lyste sken med sin frånvaro eller sken diffust genom ett tjockt, grått, molntäcke. Vinden stod stilla vilket å ena sidan gjorde att molntäcket bestod men å den andra att temperaturen runt nollan kändes helt acceptabel (även för fingrarna).

I vattnet var temperaturen ungefär två grader. Nu kommer det, enligt norrmännens prognos, att pendla runt nollan en vecka framöver men sedan blir det definitivt minusgrader. Är det då vindstilla lär isen lägga sig i de vikar där jag brukar fiska. Idag inskränkte sig isbildningen till spööglorna. 

Det är på gränsen nu att det fortfarande går att fiska och vilken helg som helst så kan det vara stopp. Eller så kommer en rejäl köldknäpp så att man vågar ge sig ut på någon insjöis med isborr och skrylla.


Det är roligt nästan jämt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar