Leta i den här bloggen

tisdag 5 januari 2021

"everything looks better in black and white"

Everyone looks better
in black and white.
När Simon & Garfunkel tillfälligt återförenades på en scen i Central Park ändrade de en textrad i Kodachrome och påstod att allt ser bättre ut i svartvitt. Som amatörfotograf är jag benägen att hålla med dem. Men som fiskare? Vilken betydelse har färgerna på våra drag och flugor? Sådant får vi nog aldrig säkert veta, åtminstone inte förrän vi kan genomföra intervjuundersökningar med våra bytesfiskar. Men fundera och spekulera kan vi. 

En tänkande fiskebroder som dessutom besitter förmågan att uttrycka sina tankar på ett njutbart sätt är Hans van der Pauw. Hans har funderat även på just betydelsen av färgen på de konstbeten vi använder och man kan ta del av hans tankar - utifrån företeelsen svarta wobblers - i artikeln Black Plugs, publicerad på realsreels.com.

Min uppfattning (som jag tror att Hans delar) är att färgsättningen av beten har större inverkan på försäljningen än på fiskligheten. Det är om inte annat min egen samling av beten ett bevis på.

4 kommentarer:

  1. Thanks for the compliment, Herman. But your hyperlink to my article doesn't work. Best wishes, Hans.

    SvaraRadera
  2. Thanks for the heads up! Right now I can´t reach realsreels so that rather than a faulty link may be the problem.

    SvaraRadera
  3. Hi Herman, You are welcome to download the PDF from Realsreels and make your own link, if you like. The copyright is mine and you are free to use the article as you please.

    SvaraRadera
  4. Thank you, Hans! I´ll do that.

    SvaraRadera