Leta i den här bloggen

tisdag 4 juni 2019

Norway Expedition 1

I sommar hoppas och planerar jag att förverkliga en gammal dröm, att få fiska i en norsk fjord. Som bonus kanske det blir fjällfiske och fiske efter lax i en sk flomälv, men det är fjorden som hägrar för mig.



Min rikhaltiga utrustning innehåller en hel del spön och rullar som kan användas på resan men när jag sprang på ett spö som heter Norway Expedition och är försett med en norsk flagga, dessutom till reapris, så tog jag det som en fingervisning från ovan...

Därför tjuvstartar jag min rapportering från norgeexpeditionen med att berätta om detta impulsköp. Salty Jack Bait heter spöt också. Det är 265 cm långt, byggt i kolfiber med fina korkgrepp, spöringar med keraminlägg i smidda stativ och klassat för betesvikter 60-180 gram. Till det tänker jag mig en Ambassadeur i 6000- eller 7000-storlek laddad med monofil  nylon i dimension 0,45 mm. Man kan säkert även använda spöt för gäddfiske med litet tyngre gummibeten och det ligger väl nära till hands att jag bekantar mig med det genom att använda det på det viset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar