Leta i den här bloggen

onsdag 26 juni 2019

I sina bästa år


När en man är i sina bästa år kan diskuteras, men det torde vara strax innan utförsbacken börjar. Själv har jag passerat livets middagshöjd och även om man skulle kunna argumentera för 25-årsåldern så var man, om sanningen ska fram, bara en pojkvasker då. Vid de femtio började man bli glad över alla stela lemmar som värkte när dagens tog sin början och en lem var man närmast överraskad av om den var stel. Så allt vägt och mätt säger jag fyrtio. Då var man nog på topp.

För tämligen exakt fyrtio år sedan föddes den här rullen, Daixa GS-15X. En vidareutveckling av den epokgörande silverserien och föregångaren till (den riktiga, inte den nya) BG-serien (Black Gold).



För mig hör dessa gedigna, japanbyggda, rullar till det bästa Daiwa gjort och den här rullen betraktar jag inte som en antikvitet. Den är en rulle i sina bästa år och ett alldeles ypperligt fungerande fiskeredskap. Till skillnad från mycket av det som säljs idag är den det fortfarande vid fyrtio års ålder och kommer att fortsätta att vara det länge än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar