Leta i den här bloggen

onsdag 19 juli 2023

Underskattad

 












Ofta undrar jag vad det är som gör vissa rullar till storsäljare medan andra försvinner från marknaden nästan innan de hunnit introduceras. En sak har jag klar för mig: Det har sällan med om rullen är bra eller inte att göra. Ett exempel på detta är Penn Pursuit (PUR64LP) som kom 2010 (?) och ganska snart försvann utan att ha lämnat några större spår. Ni kan ju alltid googla så ser ni.  


Att räknenissarna  på Pure Fishing och andra företag som försöker göra pengar på vår hobby plötsligt bestämmer att en modell ska läggas ned innebär ofta nog, särskilt om företaget tillverkat (eller låtit någon asiatisk fabrik tillverka) en stor volym av modellen i fråga att vi som är villiga att chansa, kan göra sk klipp. Det gjorde jag när den här rullen för runt tio år sedan reades ut, bla på XXL där jag vill minnas att den kostade femhundringen jämnt.


För den halva tusenlappen fick jag en väldigt bra lågprofilrulle, avsedd att tåla fiske i saltvatten, rejäl linkapacitet, stabilt stativ, bra drev, dito slirbroms (med Penns HT-100 grafitbelägg) och sexstifts centrifugalbroms. Rullen är utan vidare en av mina mest välkastande multirullar. Snygg är den också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar