Leta i den här bloggen

måndag 5 april 2021

Vårvindar friska

Glitter i sjön















Påskafton och påskdagen bjöd, åtminstone längs roslagskusten, på ett strålande solsken kombinerat med frisk och byig vind. Blåsten består även idag men nu piskar regnet mot balkongdörrens glasruta så inomhusaktiviteter (eller inaktivitet) känns mer lockande än ännu ett försök att lura någon havsöring.

En trepack Raglou och en 20 grams bombarda












Mitt fiske i helgen var kontinentalt inspirerat. Jag fiskade med lätta telespön på 14 respektive 15 fot, bombarda och Raglou. Raglou är det franska namnet på den tobisimitation i mjuk vinyl som är förvirrande lik den brittisktillverkade tobisimitation som heter Red Gill. Fast Ragot Raglou är alltså fransk. Jag kom i kontakt med båda någon gång på sjuttiotalet och då använde jag dem som upphängare vid torskfiske, men nu bogseras de (105 mm-versionen) alltså efter en bombarda. Eller bombette.

Vinden fisk spöt att vibrera och då var det ändå lä i viken















Just den här helgen lockade min lilla plastfisk inget hugg. Vinden var nog fel. I vart fall var det fel vind att försöka hantera såpass långa spön i... Annars är konceptet långt telespö att rekommendera till detta fiske. Det går naturligtvis att kasta ett bombardatackel med ett ordinärt haspelspö på 10-11 fot, men en meter extra gör det hela så mycket enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar