Leta i den här bloggen

måndag 31 maj 2021

Fjordhytte 11, update

 

Pandemier är ett jävla elände och absolut ingenting att leka med eller ens förhålla sig lättsinnigt till. Vi måste alla avstå från saker vi gärna skulle göra för att minska spridningen av covidsmittan, I fjol ledde detta till att Håkan och jag fick snällt stanna på fosterjorden trots att vi bokat fjordhytte 11 den första veckan i augusti. Dessbättre var Oddbjörn (han heter så, den hygglige pricken som driver Rosendals hyttetun) med på noterna och lät oss, tämligen sent, avboka. Nu är det bara två (2) månader kvar till årets rosendalvecka och norrmännen är, helt förståeligt, stenhårda när det gäller att släppa in eventuellt smittbärande utlänningar i sitt vackra land. Och vad EU eventuellt bestämmer kan de sedan 1905 självständiga norrmännen (som den 17 maj 1914 antog sin författning, därav datumet för deras nationaldag), som självständiga skita ett stort stycke i.

Så om EU bestämmer (av, huvudsakligen, kap... ekonomiska skäl) att vaccinerade medborgare ska få resa fritt inom unionen så kan Norge förhålla sig kallsinnigt till det. Att de, åtminstone för närvarande, är ekonomiskt oberoende på grund av sin klimatförstörande oljeindustri är en annan orsak.

Så hur mycket vi än elsker dette landet är det i nuläget högst osäkert om vi kan räkna med att de släpper oss over gränsen i månadsskiftet juli/augusti.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar