Leta i den här bloggen

onsdag 1 november 2017

Rökfria alternativ

Rökning är ju inte lika populärt längre som det en gång var. Tvärtom är det i vissa kretsar nästan lika socialt stigmatiserande att vara rökare som att vara överviktig så säkert är det många som inte ens skulle drömma om att befatta sig med en cigarr. Dessbättre finns det en mängd alternativ, Buldo såväl som kopior, för dem och även vi som förstår att njuta av en Havanna kan ibland finna något av dessa kastflöten väl så lämpligt. eller lämpligare.

Vi kan således erbjuda den ursprungliga modellen, en rund plastkula som helt eller delvis kan fyllas med vatten för att uppnå önskad kastvikt och flytkraft. Det finns likadana ovala flöten och så finns det Buldos låsbara glidflöte.
Det finns även det massiva (påstått okrossbara) kastflötet Bulroc. Jag har endast sett det i vikten 40 gram men det är ju en rätt lämplig vikt vid det kustfiske flötet (eller dobben) är avsett för.

En intressant detalj är att alla Buldo (liksom de flesta kopior) säljs utan bruksanvisning. Se förpackningarna på bilden ovan! Det enda man kan inhämta av att läsa etiketten är att det handlar om Buldo och att de tillverkas i Frankrike. Flötena från AB Urfabriken är naturligtvis gjorda i Kina... Orsaken till denna sparsamhet med information är naturligtvis att varje fiskande fransman sedan barnsben är fullt på det klara med hur en Buldo ska användas och den övriga världen får väl även i detta avseende klara sig bäst den kan. "Hein?"

Det finns naturligtvis en uppsjö av information på nätet om hur man riggar och fiskar med Buldo men den är genomgående på franska (så då fick man senkommen utdelning på sina sex års tragglande med det språket under högstadie- och gymnasietiden). För er andra återkommer jag med beskrivningar av hur jag använder olika buldoflöten men det får bli senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar