Leta i den här bloggen

lördag 20 augusti 2022

Antifiskenazisterna

Varifrån kommer de, antifiskenazisterna? Och vilka är de? De uppträder inte öppet och ställer inte upp i höstens riksdagsval men verkar så konsekvent och ríksomfattande att det helt enkelt måste röra sig om en organiserad verksamhet med syfte att förhindra sportfiske, särskilt när det bedrivs från land. Möjligen rör det sig om en parti- och blocköverskridande konspiration på kommunalpolitisk nivå? Hamnområden beläggs med tillträdesförbud, bryggor och pirar spärras av och/eller förses med förbudsskyltar. I min hemstad Norrtälje har hela hamnområdet exploaterats och är nu någon slags lekland där avtalspensionärer kan bo och göra av med pengar och oavsett om man längre får fiska där så inbjuder inte miljön. 

Varför denna avoga inställning mot fiske? Är inte det en aktivitet som borde stödjas och underlättas? Finns det något rimligt skäl att förbjuda och försvåra fiske eller handlar det bara om elakhet?

De slår till när och där man minst anar det. Anslut dig till motståndsrörelsen!

2 kommentarer:

  1. Det är ett konstigt och tråkigt beteende. En form utav rolig aktivism vore ju att besöka dessa platser med fiskespön men istället för drag skulle de vara utrustade med kastdobbar för kastträning.

    SvaraRadera
  2. Eller flötmeta utan något tackel under flötet...

    SvaraRadera