Leta i den här bloggen

torsdag 7 juli 2022

Miljöförstöring

Norrtälje är en charmig stad. Den rymmer många fina platser men det finns också många som skulle behöva en ansiktslyftning. Ån som flyter genom staden är en juvel med ett rikt fågelliv (och en hel del fisk men de är ju svårare att se). Kort sagt är det svårt att göra ån vackrare och de enda åtgärder som enligt min mening krävs är att det rensas och hålls rent.

Varje sommar genomförs ett konstprojekt kallat Konst i ån. Det går ut på att ån fylls med mer eller mindre njutbara "konstverk". Inte ens de bästa av dessa förhöjer upplevelsen av ån utan på det stora hela handlar det om en slags nedskräpning. Tänk om man istället använde samma resurser till att låta konstnärerna lyfta några av de mindre tilltalande delarna av stan?
















I år belamras ån av ett åtminstone tankeväckande verk. Någon information om det har jag inte hittat. Kanske kommer det en skylt? Men vad det föreställer ser jag ändå. En holme som invaderats av skarv. Vackert är det inte, vare sig i skärgården eller i ån, men installationen är i alla fall tankeväckande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar