Leta i den här bloggen

lördag 20 februari 2021

Just add water

Mete är, som väl alla vet (?), en överlägsen fiskemetod. En av hemligheterna är att ätbara agn lockar fisken bättre än vad konstbeten gör. En av svenska sportfiskare ofta förbisedd variant är att använda naturligt agn även när man inte metar. 

Sk dropshotfiske är ett ofta effektivt sätt att fiska abborre. Dock är en riktig mask nästan alltid mera lockande för de randiga än vad en plastmask är. Sedan kan man ju diskutera om det är mete eller inte om man metar abborre med dropshottackel.

Med en riktig mask som agn ökar inte bara fångsten av abborre utan även chansen/risken att andra fiskar (mört, braxen, sik) håller sig framme ökar dramatiskt. Därför försöker jag se till att ha mask med mig när jag ger mig ut. Just detta, att man måste ha en viss framförhållning om man vill fiska med naturligt agn, är en av anledningarna till plastbetenas popularitet. De är ju gjorda för att ligga i fiskeväskan mellan turerna, något daggmask vanligen inte klarar. I vår kommer jag emellertid, hoppas jag, att ha ett ess i rockärmen de gånger jag råkar stå utan metmask.


















Esset är några förpackningar frystorkade maskar. Bruksanvisningen på förpackningen är på spanska men jag letade rätt på tillverkarens hemsida och det hela är inte mer komplicerat än att man ska tillsätta vatten. Antingen blötlägger man masken i några minuter, häller sedan av vattnet och håller den fuktig eller så krokar man helt brutalt på en torr mask, lastar ut, och låter fiskevattnet ta hand om återfuktningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar