Leta i den här bloggen

lördag 8 maj 2021

Intuitivt användargränssnitt?

Tänker du som en nörd? Om du inte gör det så tillhör du majoriteten. Problemet är att det är nördar som designar mobiltelefoner och andra helevetesmaskiner utan vilka vi inte kan fungera i det moderna samhället. Nördarna tillämpar något de kallar intuitivt användargränssnitt som på svenska utläses ungefär som att det fattar väl vilken idiot som helst hur man ska göra. Idioten som skriver dessa rader kunde under en vecka efter det att han skaffat sig en sk smartphone inte besvara ett enda samtal. Han tryckte på grönt tills skärmen sprack eftersom hans intuition inte sade honom att han skulle svajpa.

Nu läser vi män inte bruksanvisningar, men ändå så kan det ju ibland vara klämmigt med ett facit att tjuvkika i. Det gäller inte bara högteknologiska prylar utan även såpass enkla saker som Fladen Bubble Float (eller, för den delen, Bonnands original eller andra liknande produkter). Hittills har jag aldrig sett en bruksanvisning till ett bubbelflöte. Kanske vet importörerna (för tillverkningen lär ju ske i Långsbortistan) inte själva riktigt hur de ska användas?





















Fladen Bubble Float är, för att vara ett flöte, relativt avancerat och består av inte färre än tre delar. 

Den största av dessa är själva bubblan genom vilken går en konisk och ihålig stam av vit plast. den tredje delen är en konisk plugg som passar i stammens grövre ände. Pluggen är försedd med en ögla i vilken linan kan knytas fast.

Bubble Float kan användas antingen som fast eller glidande flöte. Om man så önskar kan man fylla det helt eller delvis med vatten så att det fungerar som en kastdobb (eller dupp som norskarna säger). Vill man fylla det med vatten lossar men den genomgående stammen och håller bubblan under vattnet tills det är lagom fyllt. Sedan trycker man in stammen igen så att den tätar.













Vill man använda Bubble Float som glidflöte (med eller utan vatten i) så trär man linan genom stammen med ett flötesstopp eller en stoppknut ovanför flötet (röda sidan) och eventuellt sänke och krok under detsamma (gröna sidan).

Vill man använda Bubble Float som fast flöte eller kastdobb så trycker man in den koniska pluggen (så hårt man vågar) i stammen och låser linan i röret med pluggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar